BRUNKULLANS HISTORIA

Det var i början av 70-talet. Som hos alla andra var våra väggar bruna och de kortkorta kjolarna orangea. Min mamma Anita ägde en prylbutik, där hon bland annat sålde te på lösvikt. Hon var en hängiven tedrickare och ägnade mycket tid åt att få till det perfekta teet. Hon blandade, lade till och drog bort. Bryggde och hällde ut. Vi barn fick också vara med i processen och smaka av teerna eftersom.

”Nu har jag det!” sa hon stolt en dag, ”Brunkullans te!” Namnet plockade hon från Jämtlands sällsynta landskapsblomma med höga krav på sin omgivning. Den behöver rent vatten, frisk luft och mycket näring för att trivas. Just därför blev den en passande symbol för våra värderingar om hur te ska smaka, produceras, hanteras och serveras.

2007 var det dags för mig att ta över. Övertygelsen om att göra positiv skillnad med ett ansvarsfullt tekoncept bidrar till att BRUNKULLAN® AB nu är EU-Eko certifierad producent och återförsäljare. Vi packar och distribuerar de flesta av våra produkter i hemlandskapet Jämtland. Brunkullans te ska passa den medvetna konsumenten både i smak och värderingar, precis så som min mamma tänkte redan på 70-talet.

”Sänk farten - njut en kopp gott ekologiskt te!”
Fia Gulliksson – temakerska i andra generation